Magyar Ízek UtcájaA rendezvény küldetése

A Magyar Ízek Utcája küldetése a Kárpát-medencei gasztrokultúra értékeinek felmutatása.

Massimo Montanari írja a táplálkozás európai kultúrtörténetét bemutató munkájában, hogy Európában bármilyen irányban teszünk meg ötven kilométert már egy másik gasztrokulturális közegben találjuk magunkat. A történelmi Magyarország területére ez talán még hangsúlyosabban igaz. A Kárpát-medence tájegységeinek és a velünk élő nemzetiségeknek a sokszínű gasztronómiai kultúrája ezerszer színesebb, mint amit jelenleg ebből egy-egy fesztiválon, vagy az elérhető éttermeinkben megtapasztalunk. Feladatunk ezt az értéket felmutatni és mindenki által elérhetővé tenni.

Olyan kiállítók, élelmiszer előállítók, gasztronómiai kitelepülések felkutatása a cél, amelyek nem vagy csak elvétve jelennek meg fesztiválokon, miközben a rendezvény tömeg jellegét a (célcsoport középosztály, alsó középosztály) a kiállítók összessége maradéktalanul kielégíti, a meghatározott gasztrokultúrális keretek betartásával.

A rendezvények terményközpontú tematikával valósulnak meg. Elsődleges a Magyarországon illetve a határon túli Magyarlakta területeken megtermelt alapanyagokból történő építkezés.

Minden év ráfókuszál egy-egy maghatározott termékcsoportra.

Mikor munkánkat sok év előtt elkezdtük az állami ünnepekhez kötődő gasztronómia kimerült a műanyag ládából eladott kólában, szíjjas perecben vagy főtt kukoricában.

Olyan rendezvényt hoztunk létre, amely figyelembe veszi a célcsoport elvárásait, lehetőséget teremt olyan kiállítók szerepeltetésére, akik máshol nem tudják termékeiket bemutatni, viszont magas értéket képviselnek. Valamint szempont a rendezvény kialakításában forgalom elterelésekkel és lezárásokkal a legkevesebb ideig terhelni a Főváros életét.

A rendezvény létrehozásában kiemelt szerep jut a Magyar Pékszövetségnek és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, akik a rendezvény szervezésén és létrehozásán túl, évről-évre, szakmai versenyeik eredményeit mutatják be a rendezvényen.
Kiemelt partnerünk az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, akik az egészséges táplálkozás üzenetét hirdetik rendezvényünkön. Hozzájuk kapcsolódóan olyan kiállítókat vonultatunk fel, akik termékeikkel megvalósítják üzenetüket.