carousel

Szent István-napi kenyér és Magyaroszág cukros és cukormentes tortája

2020. augusztus 4. 8:00
Budapest
08:00-17:00

Az eseményről

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete három fordulós értékelés után hirdette ki a nyertest: 2020-ban Füredi Krisztián tápioszecsői cukrászmester alkotása, a „Curiositas – Kíváncsiság” fantázianevet viselő torta nyerte el a szakmai zsűri elismerését.

Ha szeretitek a birsalmát, mindenképpen kóstoljátok meg, hiszen a Kíváncsiságba birs zselé, birs kompót és birs pálinka is került. A tortát mától országszerte több száz cukrászdában lehet kapni, a cukrászdák listája letölthető az alábbi linkre kattintva

https://bit.ly/Magyarország_tortája_cukrászdák

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is kiválasztotta az ország cukormentes tortáját, melyet a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat csapata készített, Dienes Andrea cukrászmester vezetésével.
A Szentivánéji Álom hozzáadott cukor nélkül készült, szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252 kcal-t tartalmaz, így cukorbetegek is fogyaszthatják. Mindenkinek ajánljuk, aki kedveli a kellemesen savanykás, gyümölcsös ízvilágot.

A Magyar Pékszövetség idén is meghirdette kenyérversenyét, amire a rövid határidő ellenére közel félszáz nevezés érkezett. Augusztus 4-én az Országházban mutatták be a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt kenyeret. A 2020-as Szent István-napi kenyér a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. által készített – Fülep Zsolt és Fülep Ádám által bemutatott – Hajdúsági házi kenyér lett. 2020 leginnovatívabb kenyerét is megválasztották, ami a solymári Hel Pékség Kft. - Szász Krisztián és Horváth Zoltán által bemutatott – rozmaringos-burgonyás cipója lett.