RSS
I forgot my password
Register
A Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. az MFB Csoport tagja

KLASSZ Talents 2012

ISMERJE MEG A JÖVŐ GÉNIUSZAIT!
KLASSZ Tehetségek Gála
Millenáris Teátrum, 2012. április 13. 19:00

A nemzetközi versenyek díjait begyűjtő fiatal magyar zenészek tehetsége előtt szerte a világon nyitva áll a legnagyobb koncerttermek és a legnívósabb konzervatóriumok ajtaja. Ezért fontos, hogy a diplomaszerzés utáni években elismeréssel és figyelemmel tüntesse ki a fiatalok eredményeit és szorgalmát a hazai szakma, hogy művészeink sikeres pályájukat itthoni színekben futhassák be. A Hungarofest a KLASSZ Tehetségek programmal negyedik éve ad támogatást a fiatal tálentumoknak.

Az idei díjazottak: Baráth Emőke és Szegedi Csaba operaénekesek, ifj. Balázs János zongoraművész, P. Szabó Dániel cimbalomművész és az In Medias Brass rézfúvósegyüttes 2012. április 13-án a Millenáris Teátrumban ad gálakoncertet, ahová Önöket is várjuk!

A koncert műsora:

- ifj. Balázs János – zongora
F. Mendelssohn: Andante és Rondo Capriccio
F. Chopin: Asz-dúr polonéz
Liszt F. : Valse Impromtu
J. Strauss-Cziffra Gy. : Kék Duna Keringő — parafrázis

- P. Szabó Dániel – cimbalom
Sopron megyei cimbalommuzsika Lajtha László gyűjtéséből
Moldvai román dallamok
Székelyföldi táncrend

– Baráth Emőke – ének

F. Schubert: Im Frühling
R. Schumann: Meine Rose
R. Strauss: Rote Rosen
W. A. Mozart: Vado, ma dove? – koncertária K.583
W. A. Mozart: Pamina áriája a Varázsfuvola c. operából
W. A. Mozart: Don Giovanni (Zerlina-Don Giovanni duettje), La ci darem la mano — Szegedi Csabával

- Szegedi Csaba – ének
G. Rossini : Il Barbieri di Siviglia – Figaro belépője
W. A. Mozart : Don Giovanni – Canzonetta
W. A. Mozart : Don Giovanni  (Don Giovanni-Zerlina duett)
P. I. Csajkovszkij : Pikk Dáma – Jeleckij áriája

- In Medias Brass Quintet – rézfúvós együttes
Arcangelo Corelli: Karácsonyi Concerto
Anthony Plog: 4 sketches for brass quintet, 2. és 4. tétel

Jegyek kaphatók a helyszínen és az Interticket hálózatán keresztül:
Jegyárak: 600Ft (diák), 1200Ft (felnőtt)

Ismerje meg a jövő géniuszait!

Baráth Emőke

2005-ben és 2006-ban országos versenyek első helyezettje volt, majd 2009-ben 3. díjat nyert a 44. Nemzetközi Antonín Dvořák Énekversenyen Karlovy Varyban. 2007-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének szakára, Pászthy Júlia osztályába. A jelenlegi tanévben a Luigi Cherubini Konzervatórium hallgatója (tanára Leonardo De Lisi). Számos kiváló énekmester keze alatt tanult, illetve Gmundenben (Ausztria) és Bostonban (USA) barokk mesterkurzusokon vett részt. Közreműködött már a Savaria Barokk Zenekar, az Orfeo Zenekar és a Budapesti Kamaraopera produkcióiban is. 2011-ben a Verbier Festival Academy Cosí fan tutte előadásában Fiordiligi szerepét énekelte, a kurzus végén pedig elnyerte a Fesztivál Nagydíját. Ugyanebben az évben az innsbrucki Pietro Antonio Cesti Barokk Opera versenyen I. helyezést és közönségdíjat nyert, ennek köszönhetően 2012 nyarán Monteverdi: Poppea megkoronázása című operájának címszereplőjeként hallhatjuk az Innsbrucki Régizenei Fesztiválon. A Magyar Állami Operaházban 2012-ben mutatkozott be W.A. Mozart: Figaro házassága Barbarinájaként. Rendszeresen énekel templomokban, mint egyházi művek tolmácsolója, fellép fesztiválokon itthon és külföldön, és különböző koncerttermekben, színházakban. Kiemelkedő nemzetközi teljesítményét 2011-ben Junior Prima Díjjal jutalmazták.

Ifj. Balázs János

Több kritikus és művész állítása szerint a mai fiatal generáció egyik legjelentősebb és sokoldalúbb művésze. Hat nemzetközi verseny győztes zongoraművésze, aki többször adott teltházas koncertet Párizsban, Rómában, Londonban, Berlinben, Stuttgartban, Brüsszelben, Zágrábban és Bécsben. Turnézott Japánban, az Egyesült Államokban pedig New Yorkban, Washingtonban, Chicagóban és Aspenben lépett fel. Repertoárja felöleli a barokk zenétől a romantikán át a kortárs zeneirodalmat. Fellépett a Pannon Filharmonikusokkal, a Magyar Rádió, a Szegedi-, a Zágrábi-, a Kairói-, a Brüsszeli-, és a Nagoyai Szimfonikus Zenekarral, és az AACA USA Filharmonikusokkal.
Három Liszt és egy Chopin CD-t készített, Budapesten, Tokióban, illetve Londonban. 2010-ben egy turné keretében 16 hangversenyen eljátszotta Chopin összes zongoraművét, amiért 2011-ben a Lengyel Köztársaság kitüntette. Ebben az évben hazánk egyik legnagyobb elismerését, a Junior Prima Primissima díjat vehette át.

Versenyeredmények:
Nyíregyházi országos zongoraverseny I. díj. Különdíj. Nívódíj.
Nemzetközi Frederic Chopin zongoraverseny (Marienbad) III. díj
Nemzetközi Frederic Chopin zongoraverseny (Budapest) II. díj
Nemzetközi Cziffra György Zongoraverseny (Baden bei Wien) 1. díj
Nemzetközi Liszt Ferenc zongoraverseny (Pécs) 1. díj
Nemzetközi Lions zongoraverseny (Maruach) 1. díj
Nemzetközi Nishinihon zongoraverseny ( Japán ) 1. díj – Nagydíj
Nemzetközi Concerto Competition Aspen ( Usa ) 1. díj
Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny ( Budapest ) 3. díj

In Medias Brass

Az In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a Zeneakadémia diplomás zeneművészei. Kevesebb mint két év alatt az együttes öt rangos, nemzetközi zenei díjat nyert el. Szakmai debütálásuk 2010 augusztusában a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, ahol a kamarazenei első díj mellett megnyertek minden olyan szólóhangszeres kategóriát, amelyben elindultak (kürt, harsona, tuba). Az elmúlt két év alatt számos koncertet adtak Magyarországon, Svájcban, Németországban és Olaszországban. 2011 novemberében a rövid időn belül elért komoly nemzetközi sikerek elismeréseként megkapták a Junior Prima díjat.

Az együttes tagjai: Kresz Richárd és Nagy Antal Endre – trombita, Benyus János – kürt, Stürzenbaum Róbert – harsona és ifj. Bazsinka József – tuba

Versenyeredmények:
2010. november: Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Verseny, (Passau, Németország), 1. díj
2011. április: „Svirel” Nemzetközi Zenei Verseny, (Stanjel, Szlovénia), 1. díj és különdíj
2011. május: Nemzetközi Kamarazenei Verseny, (Osaka, Japán), 2. díj
2011. október: 11. Fiatal Előadóművészek Nemzetközi Zenei Versenye (Chieri, Olaszország), 1. díj

P. Szabó Dániel

Cimbalomművész, a Népművészet Ifjú Mestere. A váci zenekonzervatórium elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzenei tanszakának népi cimbalom kurzusára. Jelenleg az egyetem tanári master szakos hallgatója, tanára Balogh Kálmán.
Már a ’90-es évek közepétől a táncházmozgalom keresett cimbalmosa, számos népzenei album közreműködője. 1996-ban az I. Országos Népzenei Versenyen kiemelt nívó díjban részesült, majd 1999-ben ezen a versenyen ismét nívó díjat kapott. Gyakori kísérője Berecz András (ének- és mesemondó) koncertjeinek, tagja továbbá a Szeret zenekarnak.
2004 és 2011. között koncertkörutat tett szerte a világban: a Gázsa Zenekarral Kanadában és az Egyesült Államokban, a Budapest Táncegyüttessel Japánban, a Honvéd Táncszínházzal pedig Lakatos Róbert és a RÉV Zenekar kíséreteként Törökországban turnézott.
2006-ban az ETNOFON által kiírt Bornépek Dalai versenyen – III. helyezést ért el. 2007-ben jelent meg első önálló lemeze Egetverő címmel, 2009-ben pedig Bágyi Balázzsal közösen készített lemezük, a Duola.
2008-ban az Oslói Magyar Nagykövetségen március 15-e alkalmából ünnepi cimbalomkoncertet adott. 2010-ben fellépett Shanghai-ban a Magyar Napok zenei programjaiban. A következő évben ismét Kínában Zhangjiajie városban a Nemzetközi Népzenei Hét keretében a Hegedős zenekarral, valamint Koppenhágában az Újévi koncerten a Dán Királyi Szimfonikus Zenekar vendégszólistájaként szerepelt. Legfőbb célja, hogy megtalálja hangszere, a cimbalom helyét a mai zenekultúrában, megismerje lehetőségeit a különböző zenei stílusokban, ezen kívül igényesen szólaltassa meg és népszerűsítse a Kárpát-medence zenei hagyományait.

Szegedi Csaba

A budapesti Bartók Béla Konzervatórium magánének szaka (Fekete Mária tanszékvezető) után 2003-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész – énektanár szakán folytatta tanulmányait, ahol Sólyom-Nagy Sándor Kossuth-díjas művész volt a mestere. Három év elteltével felvételt nyert az egyetem operaénekes – magánének tanár szakára, ahol Kovalik Balázs rendezőtől, Oberfrank Péter, Pál Tamás és Medveczky Ádám karmesterektől tanulhatta meg a szakma fortélyait. 2008-ban a diplomavizsgáján a Kiscelli Romtemplomban Offenbach: Hoffmann meséi című operájának húzott változatában Miracle és Dappertutto szerepét énekelte. Ez év augusztusától a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasaként folytatta munkáját. Rossini: A Sevillai borbély című operájának premierjén már a címszerepében mutatkozott be, majd egy újabb bemutatón, Haydn: Orfeusz és Eurüdiké című operájának Kreon szerepében is színpadra lépett Rost Andrea partnereként, Fischer Ádám vezényletével.
2010 januárjában Mozart: A varázsfuvola című operájában Papageno szerepét alakította, majd szeptembertől, az ösztöndíj lejárta után az Operaház magánénekeseként folytatja pályafutását. Ugyan ebben az évben a Shalyapin International Competition-ön negyedik helyen végzett. 2011-ben pedig Junior Prima Díjban részesült.

Versenyeredmények:
2004: Simándy József Országos Énekverseny, 2. díj.
2005: Fringe Fesztivál, a Fesztivál Legígéretesebb Hangja Díj
2008: VI. Országos és Első Nemzetközi Simándy József Énekverseny, 2. díj
2009: BBC Cardiff Singer of the World Competition-ön vett részt.

KLASSZ Tehetségek 2011

KLASSZ Talents 2012

ISMERJE MEG A JÖVŐ GÉNIUSZAIT!
KLASSZ Tehetségek Gála
Millenáris Teátrum, 2012. április 13. 19:00

A nemzetközi versenyek díjait begyűjtő fiatal magyar zenészek tehetsége előtt szerte a világon nyitva áll a legnagyobb koncerttermek és a legnívósabb konzervatóriumok ajtaja. Ezért fontos, hogy a diplomaszerzés utáni években elismeréssel és figyelemmel tüntesse ki a fiatalok eredményeit és szorgalmát a hazai szakma, hogy művészeink sikeres pályájukat itthoni színekben futhassák be. A Hungarofest a KLASSZ Tehetségek programmal negyedik éve ad támogatást a fiatal tálentumoknak.

Az idei díjazottak: Baráth Emőke és Szegedi Csaba operaénekesek, ifj. Balázs János zongoraművész, P. Szabó Dániel cimbalomművész és az In Medias Brass rézfúvósegyüttes 2012. április 13-án a Millenáris Teátrumban ad gálakoncertet, ahová Önöket is várjuk!

A koncert műsora:

- ifj. Balázs János – zongora
F. Mendelssohn: Andante és Rondo Capriccio
F. Chopin: Asz-dúr polonéz
Liszt F. : Valse Impromtu
J. Strauss-Cziffra Gy. : Kék Duna Keringő — parafrázis

- P. Szabó Dániel – cimbalom
Sopron megyei cimbalommuzsika Lajtha László gyűjtéséből
Moldvai román dallamok
Székelyföldi táncrend

– Baráth Emőke – ének

F. Schubert: Im Frühling
R. Schumann: Meine Rose
R. Strauss: Rote Rosen
W. A. Mozart: Vado, ma dove? – koncertária K.583
W. A. Mozart: Pamina áriája a Varázsfuvola c. operából
W. A. Mozart: Don Giovanni (Zerlina-Don Giovanni duettje), La ci darem la mano — Szegedi Csabával

- Szegedi Csaba – ének
G. Rossini : Il Barbieri di Siviglia – Figaro belépője
W. A. Mozart : Don Giovanni – Canzonetta
W. A. Mozart : Don Giovanni  (Don Giovanni-Zerlina duett)
P. I. Csajkovszkij : Pikk Dáma – Jeleckij áriája

- In Medias Brass Quintet – rézfúvós együttes
Arcangelo Corelli: Karácsonyi Concerto
Anthony Plog: 4 sketches for brass quintet, 2. és 4. tétel

Jegyek kaphatók a helyszínen és az Interticket hálózatán keresztül:
Jegyárak: 600Ft (diák), 1200Ft (felnőtt)

Ismerje meg a jövő géniuszait!

Baráth Emőke

2005-ben és 2006-ban országos versenyek első helyezettje volt, majd 2009-ben 3. díjat nyert a 44. Nemzetközi Antonín Dvořák Énekversenyen Karlovy Varyban. 2007-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének szakára, Pászthy Júlia osztályába. A jelenlegi tanévben a Luigi Cherubini Konzervatórium hallgatója (tanára Leonardo De Lisi). Számos kiváló énekmester keze alatt tanult, illetve Gmundenben (Ausztria) és Bostonban (USA) barokk mesterkurzusokon vett részt. Közreműködött már a Savaria Barokk Zenekar, az Orfeo Zenekar és a Budapesti Kamaraopera produkcióiban is. 2011-ben a Verbier Festival Academy Cosí fan tutte előadásában Fiordiligi szerepét énekelte, a kurzus végén pedig elnyerte a Fesztivál Nagydíját. Ugyanebben az évben az innsbrucki Pietro Antonio Cesti Barokk Opera versenyen I. helyezést és közönségdíjat nyert, ennek köszönhetően 2012 nyarán Monteverdi: Poppea megkoronázása című operájának címszereplőjeként hallhatjuk az Innsbrucki Régizenei Fesztiválon. A Magyar Állami Operaházban 2012-ben mutatkozott be W.A. Mozart: Figaro házassága Barbarinájaként. Rendszeresen énekel templomokban, mint egyházi művek tolmácsolója, fellép fesztiválokon itthon és külföldön, és különböző koncerttermekben, színházakban. Kiemelkedő nemzetközi teljesítményét 2011-ben Junior Prima Díjjal jutalmazták.

Ifj. Balázs János

Több kritikus és művész állítása szerint a mai fiatal generáció egyik legjelentősebb és sokoldalúbb művésze. Hat nemzetközi verseny győztes zongoraművésze, aki többször adott teltházas koncertet Párizsban, Rómában, Londonban, Berlinben, Stuttgartban, Brüsszelben, Zágrábban és Bécsben. Turnézott Japánban, az Egyesült Államokban pedig New Yorkban, Washingtonban, Chicagóban és Aspenben lépett fel. Repertoárja felöleli a barokk zenétől a romantikán át a kortárs zeneirodalmat. Fellépett a Pannon Filharmonikusokkal, a Magyar Rádió, a Szegedi-, a Zágrábi-, a Kairói-, a Brüsszeli-, és a Nagoyai Szimfonikus Zenekarral, és az AACA USA Filharmonikusokkal.
Három Liszt és egy Chopin CD-t készített, Budapesten, Tokióban, illetve Londonban. 2010-ben egy turné keretében 16 hangversenyen eljátszotta Chopin összes zongoraművét, amiért 2011-ben a Lengyel Köztársaság kitüntette. Ebben az évben hazánk egyik legnagyobb elismerését, a Junior Prima Primissima díjat vehette át.

Versenyeredmények:
Nyíregyházi országos zongoraverseny I. díj. Különdíj. Nívódíj.
Nemzetközi Frederic Chopin zongoraverseny (Marienbad) III. díj
Nemzetközi Frederic Chopin zongoraverseny (Budapest) II. díj
Nemzetközi Cziffra György Zongoraverseny (Baden bei Wien) 1. díj
Nemzetközi Liszt Ferenc zongoraverseny (Pécs) 1. díj
Nemzetközi Lions zongoraverseny (Maruach) 1. díj
Nemzetközi Nishinihon zongoraverseny ( Japán ) 1. díj – Nagydíj
Nemzetközi Concerto Competition Aspen ( Usa ) 1. díj
Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny ( Budapest ) 3. díj

In Medias Brass

Az In Medias Brass 2010 januárjában alakult, tagjai a Zeneakadémia diplomás zeneművészei. Kevesebb mint két év alatt az együttes öt rangos, nemzetközi zenei díjat nyert el. Szakmai debütálásuk 2010 augusztusában a Dél-Koreában megrendezett, 6. Jeju Nemzetközi Rézfúvós Verseny volt, ahol a kamarazenei első díj mellett megnyertek minden olyan szólóhangszeres kategóriát, amelyben elindultak (kürt, harsona, tuba). Az elmúlt két év alatt számos koncertet adtak Magyarországon, Svájcban, Németországban és Olaszországban. 2011 novemberében a rövid időn belül elért komoly nemzetközi sikerek elismeréseként megkapták a Junior Prima díjat.

Az együttes tagjai: Kresz Richárd és Nagy Antal Endre – trombita, Benyus János – kürt, Stürzenbaum Róbert – harsona és ifj. Bazsinka József – tuba

Versenyeredmények:
2010. november: Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Verseny, (Passau, Németország), 1. díj
2011. április: „Svirel” Nemzetközi Zenei Verseny, (Stanjel, Szlovénia), 1. díj és különdíj
2011. május: Nemzetközi Kamarazenei Verseny, (Osaka, Japán), 2. díj
2011. október: 11. Fiatal Előadóművészek Nemzetközi Zenei Versenye (Chieri, Olaszország), 1. díj

P. Szabó Dániel

Cimbalomművész, a Népművészet Ifjú Mestere. A váci zenekonzervatórium elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzenei tanszakának népi cimbalom kurzusára. Jelenleg az egyetem tanári master szakos hallgatója, tanára Balogh Kálmán.
Már a ’90-es évek közepétől a táncházmozgalom keresett cimbalmosa, számos népzenei album közreműködője. 1996-ban az I. Országos Népzenei Versenyen kiemelt nívó díjban részesült, majd 1999-ben ezen a versenyen ismét nívó díjat kapott. Gyakori kísérője Berecz András (ének- és mesemondó) koncertjeinek, tagja továbbá a Szeret zenekarnak.
2004 és 2011. között koncertkörutat tett szerte a világban: a Gázsa Zenekarral Kanadában és az Egyesült Államokban, a Budapest Táncegyüttessel Japánban, a Honvéd Táncszínházzal pedig Lakatos Róbert és a RÉV Zenekar kíséreteként Törökországban turnézott.
2006-ban az ETNOFON által kiírt Bornépek Dalai versenyen – III. helyezést ért el. 2007-ben jelent meg első önálló lemeze Egetverő címmel, 2009-ben pedig Bágyi Balázzsal közösen készített lemezük, a Duola.
2008-ban az Oslói Magyar Nagykövetségen március 15-e alkalmából ünnepi cimbalomkoncertet adott. 2010-ben fellépett Shanghai-ban a Magyar Napok zenei programjaiban. A következő évben ismét Kínában Zhangjiajie városban a Nemzetközi Népzenei Hét keretében a Hegedős zenekarral, valamint Koppenhágában az Újévi koncerten a Dán Királyi Szimfonikus Zenekar vendégszólistájaként szerepelt. Legfőbb célja, hogy megtalálja hangszere, a cimbalom helyét a mai zenekultúrában, megismerje lehetőségeit a különböző zenei stílusokban, ezen kívül igényesen szólaltassa meg és népszerűsítse a Kárpát-medence zenei hagyományait.

Szegedi Csaba

A budapesti Bartók Béla Konzervatórium magánének szaka (Fekete Mária tanszékvezető) után 2003-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énekművész – énektanár szakán folytatta tanulmányait, ahol Sólyom-Nagy Sándor Kossuth-díjas művész volt a mestere. Három év elteltével felvételt nyert az egyetem operaénekes – magánének tanár szakára, ahol Kovalik Balázs rendezőtől, Oberfrank Péter, Pál Tamás és Medveczky Ádám karmesterektől tanulhatta meg a szakma fortélyait. 2008-ban a diplomavizsgáján a Kiscelli Romtemplomban Offenbach: Hoffmann meséi című operájának húzott változatában Miracle és Dappertutto szerepét énekelte. Ez év augusztusától a Magyar Állami Operaház ösztöndíjasaként folytatta munkáját. Rossini: A Sevillai borbély című operájának premierjén már a címszerepében mutatkozott be, majd egy újabb bemutatón, Haydn: Orfeusz és Eurüdiké című operájának Kreon szerepében is színpadra lépett Rost Andrea partnereként, Fischer Ádám vezényletével.
2010 januárjában Mozart: A varázsfuvola című operájában Papageno szerepét alakította, majd szeptembertől, az ösztöndíj lejárta után az Operaház magánénekeseként folytatja pályafutását. Ugyan ebben az évben a Shalyapin International Competition-ön negyedik helyen végzett. 2011-ben pedig Junior Prima Díjban részesült.

Versenyeredmények:
2004: Simándy József Országos Énekverseny, 2. díj.
2005: Fringe Fesztivál, a Fesztivál Legígéretesebb Hangja Díj
2008: VI. Országos és Első Nemzetközi Simándy József Énekverseny, 2. díj
2009: BBC Cardiff Singer of the World Competition-ön vett részt.

KLASSZ Tehetségek 2011