Történetünk


Rólunk…

 

Az 1998-ban létrehozott Hungarofest Nonprofit Kft. elsősorban a magyar kultúra nemzetközi jelentőségű rendezvényein való országimázs megjelenések és tematikus évadok lebonyolítására alakult. Csak a legutóbbi idők rendezvényszervezési referenciái: a Liszt Év, a Pécs Európa Kulturális Fővárosa Évad, az Európai Unió soros elnökségének teljes lakossági rendezvénysorozata, a Bocuse d’Or ellátása, a Budapest Water Summit 2016 és 2019, a Német-Magyar Barátság Éve, a V4-ek soros elnökségéhez kapcsolódó teljes lakossági rendezvénysorozat lebonyolítása is feladatunk volt a nemzeti ünnepek lebonyolítása mellett. Cégünk nem csupán a rendezvényszervezéssel, hanem az események teljes körű lebonyolításával is foglalkozik a projekt kitalálásától, egészen a kommunikációs feladatok elvégzéséig.

Színesíti tevékenységeinket az Áder János köztársasági elnök fővédnökletével szervezett Víz Világtalálkozó konferenciasorozat, vagy a FINA megnyitó ünnepségének szervezési feladatai, amivel az alkotócsapat a „rendezvény Oscarként” emlegetett BEA Word-Best Event Awards Live Entertainment fődíját nyerte el 2017-ben. A Társaság szervezésében valósul meg a nemzeti ünnepek és kiemelt emléknapok teljeskörű lebonyolítása. Rendezvényeink több tízezres, esetenként több százezres tömegeket vonzanak. Együttműködésben dolgozunk a közszolgálati televízióval is, így a rádió és tévé csatornákon keresztül is eljutunk mind egész Magyarország, mind a Kárpát -medence magyarságához is.

Cégünk működteti a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a Rendezvénykoordinációs Központ  (RKK) nevű szervezet  irodáját, mely a rendezvények szakmai-hatósági koordinációs informatív szervezete és logisztikai segítséget is nyújt a rendezvények lebonyolításához.

Nemzeti ünnepeink történelmi hátterét tekintve a középiskolai korosztály, nem ex-katedra történő edukációs programjai kiemelt feladatunk és vállalásunk. Így hoztuk létre az IDŐKAPUK című középiskolai játékunkat, ahol játszottunk már 1956-os tartalommal és Hunyadi 1456 is témánk volt már.

 

Sok és érdekes terület, ahol dolgozunk, jutalmunk mindig csak az lehet, ha a közönség elégedett,  ha szeretik amit csinálunk. Ha szeretik a rendezvényeinket és akár személyesen, akár - a mostani kihívásoknak megfelelően- virtuálisan látogathatnak el a rendezvényeinkre minél többen. Így a közelmúltban a nemzeti összetartozás napjára készült virtuális rendezvénynapunkon debütált Összetartozás Dalával, amit a közösségi médiumokban több mint 3.000.000 alkalommal néztek meg.